Είσοδος Χρήστη

Συνδεδεμένα Μέλη

Κανένα
Cyber Alumni
Τελευταίες δράσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Απόστολος Κρητικός   
Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2011 10:17
Με αυτό το άρθρο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ για τις τελευταίες δράσεις της ομάδας μας.

Εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών της Γ' Λυκείου για τον Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ.

Λίγο πριν το τέλος του σχολικού έτους 2010 - 2011 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών της Γ' Λυκείου στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Σχολείου Π.Θ. κατά την οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Π.Σ.Π.Θ. και τις δράσεις του. Η προσέλευση υπήρξε ικανοποιητική και αρκετοί μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για τις δράσεις του συλλόγου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στην ύπαρξη της εφαρμογής για κινητά του Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ. ενώ μαθητής εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανάπτυξη αντίστοιχης εφαρμογής για iPhone.

Συμμετοχή στην διοργάνωση και διεξαγωγή εκδήλωσης για τις ομάδες βόλεϊ του Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ.

Χθες (23/6/2011) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τις εξελίξεις που συντελέστηκαν στις ομάδες βόλεϊ, προς ενημέρωση των εγγεγραμμένων αθλητριών και των γονέων τους. Η ομάδα μας συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης η οποία υπήρξε (κατά τη γνώμη μας) επιτυχημένη.

Αποφοίτηση 2011

Όπως κάθε χρόνο η ομάδα μας πρόκειται να παρευρεθεί στην τελετή αποφοίτησης που θα λάβει χώρα στο Πειραματικό Σχολείο Π.Θ. τη Δευτέρα 27/6/2011. Εκτός αυτού η ομάδα μας υπήρξε υπεύθυνη για την προετοιμασία του υλικού αποφοίτησης το οποίο θα μοιραστεί στους απόφοιτους του 2011. Ακολουθώντας το περσινό μοτίβο έχει δημιουργηθεί εξατομικευμένος φάκελος για κάθε απόφοιτο που περιλαμβάνει, εκτός των ευχών για καλή σταδιοδρομία, ενημερωτικό υλικό για τον Σύλλογο και τις δράσεις του.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Ιούνιος 2011 10:17
 
Η πρώτη εφαρμογή του Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ. για κινητά είναι γεγονός PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Απόστολος Κρητικός   
Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2010 23:49
Η ομάδα των Cyber Alumni με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνια σας ενημερώνει ότι πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωση την κατασκευή της πρώτης εφαρμογής για κινητά του Συλλόγου Αποφοίτων Π.Σ.Π.Θ.

Ορίστε;

Ναι! Ναι! Είναι γεγονός. Ο Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ. για ακόμη μία φορά οδηγεί την τεχνολογική κούρσα κατασκευάζοντας εφαρμογή κινητού που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνονται εύκολα και γρήγορα, όπου κι αν βρίσκονται για τα τελευταία νέα του συλλόγου μας από το κινητό τους τηλέφωνο.

ΟΚ... Τι είδους ενημέρωση παίρνω;

Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή βρίσκεται στην πρώτη της έκδοση και υποστηρίζει ενημέρωση μέσω των τριών βασικών κατηγοριών νέων που διαθέτει η ιστοσελίδας μας. Αναλυτικά:
 1. Νέα - Ειδήσεις
 2. Αθλητικά Τμήματα (ομάδα βόλεϊ)
 3. Cyber Alumni

mobileapp01.jpg

 

Και... πως το χρησιμοποιώ ακριβώς;

Η εφαρμογή για να λειτουργήσει χρειάζεται σύνδεση στο Ιντερνετ (έστω και περιστασιακά). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Περιορισμοί και λειτουργικές ιδιαιτερότητες της εφαρμογής

 • Υποστηρίζει (προς το παρόν) μόνον Nokia κινητά
 • Διατίθεται μέσω του OVI Store
 • Είναι δωρεάν για όλον τον κόσμο (απόφοιτους και μη)
 • Δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις για την χρήση της
Εγκατάσταση & είσοδος
 • Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι Nokia κινητών μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή αν επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://appwizard.ovi.com/get.jsp?pp=3dd80c μέσα από το κινητό τους.
 • Αφού την εγκαταστήσουν εμφανίζεται σαν οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Nokia
 • Δεν χρειάζεται κωδικός πρόσβασης. Με το που ανοίγουμε την εφαρμογή για πρώτη φορά και εφόσον έχουμε ενεργοποιήσει την σύνδεση του κινητού μας στο Ιντερνετ φορτώνονται τα νέα των προαναφερθέντων κατηγοριών.
Offline mode
 • Σε ότι πληροφορία πλοηγηθούμε όσο είμαστε συνδεδεμένοι στο Ιντερνετ μέσω του κινητού μπορούμε να επιστρέψουμε ακόμη και όταν βγούμε εκτός δικτύου. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αφού, μπορούμε να ανανεώνουμε τα αρθρα των κατηγοριών μας όταν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου και να τα διαβάζουμε αργότερα, με την ησυχία μας, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάλυψη Internet.
mobileapp02.jpg

Εκτός της ενημέρωσης... τι;

Προς το παρόν τίποτε. Πολύ σύντομα όμως θα υποστηριχθεί μία ακόμη λειτουργία που θα παρέχει στους χρήστες πληροφόρηση για τα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Α.Π.Σ.Π.θ. που λαμβάνουν χώρα ανά τακτά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα ο χρήστης θα μπορεί να ενημερώνεται (όπως και στις προαναφερθείσες περιπτώσεις) για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής των Δ.Σ. καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία που γνωστοιποιείται στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας.

Μέχρι όμως να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, περιμένουμε απόψεις, διορθώσεις, σχόλια και γενικά ανάδραση, για τη δομή, παρουσίαση και χρηστικότητα της εφαρμογής.

Εγώ έχω iPhone...

Όλοι κάνουμε λάθη :) Πέρα από το χιούμορ, είναι στα άμεσα πλάνα της ομάδας μας να δημιουργηθούν σιγά - σιγά κλώνοι της εφαρμογής για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων. Δεδομένου ότι είμαστε εξοικειωμένοι, λόγω προσωπικής προτίμησης με την Nokia, η εφαρμογή για Nokia κινητά ήρθε πρώτη. Επομένως:
 • Αν είστε απλός χρήστης άλλου λειτουργικού συστήματος κινητού τηλεφώνου (π.χ. iPhone, Blackberry, Android phone, κλπ.) κάντε υπομονή.
 • Αν γνωρίζεται πως να δημιουργήσετε μία εφαρμογή για λειτουργικό σύστημα διαφορετικό από αυτό της Nokia, ελάτε σε επαφή μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να κατασκευάσετε τη δική σας εφαρμογή για τον Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ.

mobileapp03.jpg

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010 14:48
 
Ανανεώση του τομέα "Δ.Σ. (Σύνθεση)" PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Απόστολος Κρητικός   
Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010 16:44
Μετά από αίτημα του Βαγγέλη Γενίτσαρη πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στον τομέα "Δ.Σ. (Σύνθεση)". Δεδομένου ότι ο Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαδικασία αναδιοργάνωσης της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του, αναμένονται και άλλες αλλαγές στο προσεχές μέλλον.

Παρακαλούμε θερμά τα μέλη των Σ.Α.Π.Σ.Π.Θ. να ενημερώνουν την ομάδα μας άμεσα για οποιαδήποτε αστοχία υπάρχει και εμείς θα φροντίσουμε για την κατά το δυνατό ταχύτερη εξυπηρέτηση του αιτήματος.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010 16:45
 
Δυνατότητα αναβάθμισης μελών της ιστοσελίδας του ΣΑΠΣΠΘ σε αρθρογράφους PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Απόστολος Κρητικός   
Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010 21:16
ΗΟΤ!

Η ομάδα των Cyber Alumni είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα εγγεγραμμένα στην ιστοσελίδα μας μέλη του ΣΑΠΣΠΘ ότι εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησε (πιλοτικά για την ώρα) η δυνατότητα αναβάθμισης μελών της ιστοσελίδας μας  σε αρθρογράφους.

Μπαρδον;

Εδώ και αρκετό καιρό διάφορα μέλη του ΣΑΠΣΠΘ που αποτελούν επίσης εγγεγραμμένα μέλη της ιστοσελίδας http://www.sapspth.gr εξέφρασαν την επιθυμία να αναβαθμιστούν σε αρθρογράφους ώστε να μπορούν να ενημερώνουν την ιστοσελίδα μας με άρθρα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΑΠΣΠΘ.

Τελευταίες εξελίξεις;

Τελευταίες εξελίξεις μπορεί να αφορούν:

 • Νέα του συλλόγου :: Αναγκαστική αποχώρηση του Αχιλλέα από τη θέση του Γ. Γραμματέα και ποιος πήρε τη θέση του
 • Αθλητικά τμήματα :: Ποια είναι η τελευταία ομάδα που κατατροπώθηκε από τα κορίτσια της ομάδας βόλεϋ
 • Νέο πάρτι :: Που και πότε θα συμβεί;
 • κ.α.
Χμ, ενδιαφέρον... αλλά ποιος αναβαθμίζεται τώρα;

Ακριβώς αυτός ήταν και ο λόγος που η δυνατότητα δεν προσφέρονταν μέχρι πρότινος. Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες το αίτημα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια από τον Μιχάλη Τσαβδαρίδη ο οποίος ζήτησε να γίνει αρθρογράφος για να καλύπτει (κυρίως!) τα θέματα που σχετίζονται με την πορεία της ομάδας βόλεϋ. Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και πλέον, με μικρές αστοχίες τις οποίες προσπαθούμε να εξαλείψουμε, ο Μιχάλης είναι ο πρώτος αρθρογράφος του www.sapspth.gr που δεν ανήκει στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Μπορείτε να απολαύσετε τα πρώτα άρθρα του (δια πληκτρολογίου του ιδίου) στο link που ακολουθεί...


Όχι ιδιαίτερα... η ομάδα των Cyber Alumni έχει ετοιμάσει ένα γρήγορο οδηγό με βοηθητικές εικόνες που δείχνει τη διαδικασία να ολοκληρώνετε σε τρία βήματα:

step1.jpg

Βήμα 1: Αφότου έχουμε συνδεθεί επιλέγουμε "Καταθέστε ένα άρθρο"

 

step2.jpg

Βήμα 2: Στη φόρμα που εμφανίζεται επιλέγουμε (α) Τίτλο (β) Γράφουμε το άρθρο στο "Κυρίως κείμενο" (γ) Επιλέγουμε κατηγορία / ενότητα (στην εικόνα υπάρχουν οι επιλογές για δημοσίευση στον τομέα των αθλητικών) (δ) ανεβάζουμε εικόνα - αν χρειάζεται - (ε) Δημοσιεύουμε το άρθρο.

step3.jpg

Έξτρα βήμα: (αν επιλέξαμε να εισάγουμε εικόνα). Στην φόρμα που εμφανίζεται επιλέγουμε το κουμπί όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα για να ανεβάσουμε την εικόνα μας. Αφότου η εικόνα ανέβει θα εμφανιστεί στον μεσαίο κάτω χώρο από τον οποίο θα την επιλέξουμε και θα κάνουμε κλικ στο Insert. Στη συνέχεια το σύστημα επιστρέφει στην κλασική οθόνη συγγραφής του άρθρου με την εικόνα να έχει μπει σε αυτό.

Εύκολο! Πως αναβαθμίζομαι;

Στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με τα στοιχεία σας και το username σας στην πλατφόρμα οι διαχειριστές λαμβάνουν το αίτημα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να αρθρογραφείτε. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να μπορέσετε να γίνετε αρθρογράφοι θα πρέπει:

να είστε εγγεγραμμένο μέλος στην ιστοσελίδα μας www.sapspth.gr

Κάτι άλλο;

Δύο πράγματα:

 1. Αν σκοπεύεται να αρθρογραφείτε για συγκεκριμένο τομέα θα ήταν καλό να μας ενημερώσετε ώστε να μεριμνήσουμε για τη δημιουργία του. Μέχρι στιγμής υπάρχει η δυνατότητα αρθρογραφίας σε (1) γενικά θέματα (2) θέματα αθλητικών (3) αρθρογραφία που αφορούν τη δράση των Cyber Alumni - κλειστό group :P -
 2. Αν παρατηρήσετε αστοχίες σε οποιαδήποτε ενέργεια που κάνετε την αναφέρετε με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή χλευάζετε δημόσια κάποιον από τους διαχειριστές όπου τον πετύχετε (λεωφορείο, συνάντηση, πάρτυ, κλπ.) :P :P

Ένα μεγάλο μπράβο στο Μιχάλη... ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010 21:19
 
Cyber Alumni: Νέα σεζόν. Δυναμική αρχή! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Απόστολος Κρητικός   
Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010 15:06
Με την έναρξη της νέας σεζόν, η ομάδα των Cyber Alumni κλήθηκε να διαχειριστεί το θέμα της αρθρογραφίας του τομέα των αθλητικών από συγγραφείς - μέλη του συλλόγου που δεν ανήκουν στην ομάδα της. Επρόκειτο για ένα αίτημα που είχε διατυπωθεί από παλιά αλλά, δεδομένου ότι δεν υπήρχε προσφορά από εθελοντές, αφέθηκε για αργότερα.

Φέτος λοιπόν, με αφορμή την ανάγκη για αρθρογραφία σχετικά με την πορεία την ομάδα γυναικείου βόλεϋ του συλλόγου μας αλλά και την διάθεση του Μιχάλη Τσαβδαρίδη, προχωρήσαμε σε ριζικές αλλαγές του συστήματος αρθρογραφίας του sapsapth.gr ώστε να γίνει εφικτή η προαναφερθείσα ανάγκη.

Πλεόν λοιπόν, κάθε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας μας μπορεί, μετά από συνεννόηση με κάποιον από τους διαχειριστές (Άγγελος Συναδάκης, Απόστολος Κρητικός) να λάβει δικαιώματα αρθρογράφου και οδηγίες σχετικά με το πως μπορεί να υποβάλει άρθρα. Η διαδικασία είναι γενικά απλή ωστόσο καλό είναι, προτού ξεκινήσει κάποιος, να λάβει μία στοιχειώδη εκπαίδευση.

Εφόσον λοιπόν θέλετε να γίνετε αρθρογράφος της ιστοσελίδας μας δεν έχετε παρά να έρθετε σε επαφή με την ομάδα μας χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Προσωπική επικοινωνία μαζί μας σε κάποιο από τα Δ.Σ.
2. Αποστολή της αίτησής σας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μπορείτε να γίνεται αρθρογράφος αν δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της ιστοσελίδας sapspth.gr
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2